ARCHITECTURE
& URBAN DESIGN

Project title
Dovercourt Rd
- - - - - -
Description
Private House refurbishment and extension
- - - - - -
Value
£70 000
- - - - - -
Client
Private
- - - - - -
Programme
Completion 2016
- - - - - -
Location
Dulwich, South London
- - - - - -
Architect's Role
Full Service
- - - - - -
“…it’s changed family life: everybody now wants to be in this space”

All photographs are © Peter Durant

 

Dovercourt Road

In this remodelling of an Edwardian house we try to make a kitchen and dining space that is at the heart of family life. The brief given by the occupants was for a kitchen that didn’t feel like a kitchen, one not dominated by the technology and process of cooking. Timber was used extensively to give a warm feel, space provided for books and games and a strong connection provided to the garden.

We designed a zinc-clad box to join the kitchen to the wash-house and planned a large rooflight over the box to create a brightly lit, tall wet-area for washing-up, drying of coats, wellies and other things. A long horizontal slot is cut into the upper part of this area to give a view of a large lime tree and allow the evening sun to penetrate deep into the room.

← BACK TO HOMES AND HOUSING