ARCHITECTURE
& URBAN DESIGN

Project title
Bayham Street
- - - - - -
Description
Conversion of Piano Warehouse to create new office space
- - - - - -
Value
Approximately £1.5 million
- - - - - -
Client
W12 Studios
- - - - - - 
Programme
Completion Autumn 2017
- - - - - -
Location
Camden, London
- - - - - -
Architect's Role
RIBA Stages 2 - 5
- - - - - -


 

 

Bayham Street

Conversion and enlargement of former piano warehouse in Camden to create new offices for a successful and expanding digital design company. Formation of a new basement and insertion of a new mezzanine more than doubles the available floorspace and a new roof construction will allow the introduction of daylight and ventilation into a constrained site. Fire curtains and thoughtful configuration of staircases keeps the internal space as open as possible.

This project aims to express the materials of construction and avoid as far as possible the encasement of either structure or services. This is partly to maintain as much as possible the sense of volume and partly to pursue the architectural goal of honesty to component parts.

← BACK TO WORKPLACE